פריצה לפלייסטיישן 4 כל הגרסאות עד 11.00 מדריך מלא ופשוט (אין צורך בידע טכני)
מחפשים פריצה לפלייסטיישן 4? או שאתם מחפשים פריצה לפלייסטיין שלכם? המדריך הבא הוא עבורכם. יצרנו בשבילכם מדריך מקיף שמסביר את כל התהליך של פריצה לפלייסטיישן 4
המכשיר שבעזרתו אפשר לפרוץ את הסוני 4 עד גירסא 11.00
תוכן עניינים
שימו לב !!
המדריך הבא הוא לצורך מחקר בידור ויידע ואין לעשות בו שימוש למטרות רעות. השימוש במדריך הוא על אחריותכם בלבד!
עם מכשיר פרוץ אי אפשר לשחק אונליין!
כרגע הוא עובד רק על גרסאות עד 11.00 בלבד. אם יש לכם גרסה ישנה יותר צירפתי מדריך שמסביר איך לשדרג ל11.00
אם יש לכם גרסה חדשה יותר זה לא יעבוד אבל מומלץ לא לעדכן את הקונסולה כי נראה שתהיה פריצה חדשה בקרוב.
מה נותנת פריצה לפלייסטיישן 4
בעזרת פריצה לסוני תוכלו להוריד אפליקציות לא רישמיות של סוני למכשיר שלכם לשחק עם צ'יטים להעלות את הfps במשחקים שלכם להוריד משחקים באופן לא רשמי אל הקונסולה ועוד המון אפשריות נוספות.
אפשר לפרוץ כל פלייסטיישן 4?
כרגע הגרסאות מערכת שניתן לפרוץ הם עד גרסה 11.00 ומטה. זאת אומרת שכל גרסה שהיא מעל 11.00 כרגע לא ניתנת לפריצה בעזרת השיטה הזאת.
כדי לבדוק מה הגרסה של הסוני שלכם אתם צריכים לעשות את הפעולות הבאות:
מה צריך כדי בשביל לעשות פריצה לפלייסטיישן 4?
הרבה שנים משתמשי פלייסטיישן 4 מחכים לפריצה, שהגיעה אלינו שסוף סוף לאחר המתנה ארוכה. הפריצה האחרונה שיצאה לסוני 4 הייתה גיסא 9.00 והפריצה הנוכחית מתאימה לגרסאות מתקדמות יותר עד 11.00. השיטה שנדבר עליה במדריך הזה היא אחד השיטות היותר קלות שהיו אי פעם לפריצת הסוני 4 ולא דורשת יידע טכני.
במאמר הזה אנחנו נסקור קיט פשוט לתפעול שאפשר לקנות המחיר נוח באלי אקספרס ונבין איך להתקין את הפריצה ואיך איך להשתמש בו:
מה כולל הקיט הפריצה
הקיט כולל את כל מה שתצטרכו בשביל פריצה לפלייסטיישן 4:
- usb שמכיל בתוכו את הפריצה (תצטרכו להשתמש בו פעם אחד ואז הפריצה נשמרת על הדיסק הקשיח של הקונסולה)
- מכשיר שמריץ את הפריצה על הקונסולה
- כבל שמחבר את המכשיר לפריצה
הרבה שנים משתמשי פלייסטיישן 4 מחכים לפריצה, שהגיעה אלינו שסוף סוף לאחר המתנה ארוכה. הפריצה האחרונה שיצאה לסוני 4 הייתה גיסא 9.00 והפריצה הנוכחית מתאימה לגרסאות מתקדמות יותר עד 11.00. השיטה שנדבר עליה במדריך הזה היא אחד השיטות היותר קלות שהיו אי פעם לפריצת הסוני 4 ולא דורשת יידע טכני.
בשביל פריצה לפלייסטיישן 4 תצטרכו גרסה 11.00 ומטה
ככה תוודאו אם המכשיר שלכם בגרסה מתאימה לפריצה:
כנסו להגדרות Settings
לחצו על System
ואז תלחצו על system information:
המסך שיפתח לכם יציג את הגרסה של המערכת של הסוני שלכם כפי שסימנו בירוק בתמונה. כל גרסה שהיא 11.00 ומטה ניתנת לפריצה.
אם המכשיר שלכם בגרסה 11.00 אתם יכולים לדלג לשלב הבא.
אם יש לכם גרסה ישנה מ11.00 הנה מדריך שמסביר איך לשדרג ל11.00: (תעברו לדקה 3:05)
מדריך לשדרוג לגרסה 11.00
איך להפעיל את הפריצה על פלייסטיישן 4?
1. חברו את מכשיר הפריצה אל הסוני שלכם, הוא צריך להתחבר דרך חיבור כבל האינטרנט של הסוני
2. חברו את הכבל שמגיע עם הקיט.
חיבור usb c צריך להתחבר למכשיר של הפריצה, והחיבור השני צריך להיות מחובר לאחד מחיבורי הusb של הסוני.
3. בהפעלה הראשונה בלבד אתם תצטרכו לחבר את הusb שמגיע עם הערכה אל המכשיר.
לאחר ההפעלה הראשונה הקבצים נשמרים בדיסק של הסוני ולא תדרשו להשאיר את הusb מחובר בהפעלות הבאות.
4. לאחר שחיברתם מה שצריך, תוודאו שאין עדכון מערכת שעובד ברקע דרך notification בתפריט העליון.
5. אם קיים עדכון, תעצרו אותו ותמחקו אותו :
6. לאחר מכן כנסו להגדרות שנמצאות בתפריט העליון
7. ותגללו למטה עד שתגיעו ל system
8. בתוך ההגדרות תיכנסו ל Automatic downloads
9. ותוודאו שאף אחד מהאפשרויות לא מסומן- זה יוודא שהקונסולה לא תנסה לעשות עדכונים אוטומטיים ובכך לבטל לכם את הפריצה של הקונסולה
10. עכשיו נחזור לsettings והפעם נלחץ על Network
11. לאחר שנכנסו ל network נילחץ על set up internet connaction
12. ונבחר באפשרות : use a LAN cable שדרך האפשרות הזאת אנחנו בעצם מפעילים את הפריצה.
13. לאחר מכן תלחצו על custom
14. בחלון שייפתח לכם תלחצו על האפשרות PPPoE
15. בחלון שייפתח לכם אתם יכולים להזין כל מידע רנדומלי ואז ללחוץ next
16. עכשיו תלחצו פשוט פעמיים על Automatic בשלבים:
DNS Settings
MUT Setting
ופעם אחת על Do Not Use בשלב:
Proxy server
17. עכשיו סיימתם להגדיר את הכל.
אתם צריכים להמתין עד שהפריצה תתחיל לעבוד זה לוקח בערך דקה או שתיים. כל פעם שתראו את ההודעה הזאת זה סימן שהמכשיר מנסה לפרוץ את הקונסולה. בדרך כלל הוא מצליח אחרי 2-3 ניסיונות אבל גם יכול להיות פחות או יותר.
18. אחרי שהמכשיר יצליח לפרוץ את הקונסולה תקבלו את ההודעה הזאת:
19. מזל טוב !
הקונסולה שלכם עכשיו פרוצה, אתם יכולים להתחיל להוריד לה אפליקציות ותוספים חיצוניים, תהנו!
אהבתם את הכתבה? מחפשים מדריכים נוספים? כנסו לעמוד המאמרים שלנו
יתרונות וחסרונות בפריצה לפלייסטיישן 4
פריצה של קונסולת פלייסטיישן 4 היא נושא שנוי במחלוקת בקרב קהילת הגיימרים, ומשמעותה היא ביצוע שינויים במערכת ההפעלה של הקונסולה כדי להסיר הגבלות שהציבה סוני. מטרת הפריצה היא בדרך כלל לאפשר הפעלת תוכנות לא רשמיות או גישה לתכנים שמחוץ לחנות הרשמית. עם זאת, לפני שמחליטים לפרוץ את הקונסולה, חשוב להבין את היתרונות והחסרונות של המהלך הזה.
ייתרונות פריצה לפלייסטיישן 4
הורדת משחקים בחינם הפריצה מאפשרת גישה חופשית למשחקים שלא נרכשו דרך החנות הרשמית של סוני, ניתן להוריד ולשחק בעותקים פרוצים של משחקים חדשים וגם ישנים.
שימוש בתוכנות צד שלישי הקונסולה יכולה להריץ אפליקציות לא מקוריות של סוני שמאפשרות לשחקנים אפשרויות נוספות. לדוגמה, ניתן להתקין אימולטורים שיאפשרו הפעלת משחקים ישנים מקונסולות אחרות כמו PS2, PSP ועוד.
גישה לקבצים המוסתרים פריצה מאפשרת גישה למערכת הקבצים של הקונסולה, מה שיכול להיות שימושי עבור משתמשים מסויימים שרוצים להוסיף אפשרויות נוספות.
שיפורים וביצועים באמצעות פריצה ניתן לשפר את הביצועים של הקונסולה על ידי שינויים במערכת ההפעלה, כולל שיפורי גרפיקה, העלאת רזולוציות, או אפילו הפעלה חלקה יותר של משחקים מסוימים שלא מתפקדים טוב במערכת המקורית.
חסרונות פריצה לפלסטיישן 4
הפסד אחריות ברגע שהקונסולה נפרצת, האחריות שמספקת סוני על המכשיר מבוטלת. במידה והקונסולה תתקלקל או תזדקק לתיקון, לא יהיה ניתן לפנות לתמיכה של סוני.
חסימה מ-PlayStation Network פריצת הקונסולה מונעת גישה לשירותים הרשמיים של PlayStation Network (PSN), לא ניתן לשחק משחקים אונליין, לקבל עדכוני תוכנה רשמיים, או לרכוש תוכן מהחנות הרשמית.
המדריך המלא לשימוש באמולטורים על פלייסטיישן 4 פרוץ
אחד היתרונות הגדולים של פריצה לפלייסטיישן 4 הוא היכולת להתקין ולהשתמש באמולטורים שמאפשרים לשחק במשחקים מקונסולות ישנות. אמולטורים הם תוכנות שמדמות חומרה של קונסולות אחרות ומאפשרים להריץ משחקים ממגוון פלטפורמות ישנות על PS4. במאמר זה נפרט כיצד להתקין אמולטורים ואיך להשתמש בהם בצורה יעילה.
מהו אמולטור וכיצד הוא פועל?
אמולטור הוא תוכנה שמדמה את פעולתה של קונסולה אחרת על גבי הקונסולה הפרוצה. למשל, אמולטור של PlayStation 2 יאפשר לשחק במשחקי PS2 על פלייסטיישן 4 פרוץ. תהליך זה אפשרי באמצעות ניצול הכוח החישובי של PS4 כדי להריץ את משחקי הקונסולה הישנה בצורה דיגיטלית.
איך מתקינים אמולטור על פלייסטיישן 4 פרוץ?
- הורדת האמולטור המתאים
קיימים מספר אמולטורים פופולריים שניתן להתקין על פלייסטיישן 4 פרוץ, כולל PCSX2 עבור משחקי PlayStation 2, RetroArch עבור מספר קונסולות נוספות כמו NES, SNES, GBA ועוד.
התקנת האמולטור
לאחר הורדת האמולטור, יש להעתיק אותו לכונן חיצוני ולהתקין אותו על הקונסולה באמצעות כלי ניהול קבצים המתאים למערכת הפרוצה.הוספת קבצי המשחקים (ROMs)
קבצי המשחקים (המכונים ROMs) צריכים להוריד ממקורות מקוונים (בהתאם לזכויות השימוש). לאחר מכן יש להעביר אותם לקונסולה ולהפעילם דרך האמולטור.
אמולטורים פופולריים ל-PS4 פרוץ
- PCSX2: אמולטור שמאפשר לשחק במשחקי PS2 על הקונסולה. מדובר באחד האמולטורים היציבים והפופולריים ביותר.
- RetroArch: אמולטור רב-תכליתי שמאפשר לשחק במשחקים ממגוון קונסולות כמו NES, SNES, Sega Genesis, ועוד.
- PPSSPP: אמולטור לפלייסטיישן PSP שמאפשר לשחק במשחקי PSP באיכות גבוהה.
יתרונות וחסרונות בשימוש באמולטורים
יתרונות:
- גישה למשחקים נוסטלגיים: ניתן לשחק במשחקים ישנים מקונסולות קלאסיות על קונסולת ה-PS4.
- שיפור גרפיקה וביצועים: חלק מהאמולטורים מאפשרים שיפורים גרפיים למשחקים ישנים, כולל העלאת הרזולוציה ושיפור קצב הפריימים.
חסרונות:
- ביצועים מוגבלים: לא כל המשחקים עובדים חלק באמולטורים, במיוחד משחקים שמצריכים עיבוד כבד יותר.
- מורכבות טכנית: תהליך ההתקנה דורש ידע טכני, והגדרות האמולטורים עשויות להיות מסובכות.
שימוש באמולטורים על פלייסטיישן 4 פרוץ הוא דרך נהדרת לחזור למשחקים ישנים ולקבל חוויית משחק מעשירה. עם זאת, חשוב לזכור שתהליך ההתקנה דורש הבנה טכנית והתאמות שונות כדי לשפר את הביצועים.
מי גילה את הפריצה לפלייסטיישן 4 וכיצד הוא גילה אותה
פריצות של קונסולות משחק כמו פלייסטיישן 4 (PS4) נחשבות לאחד התחומים המורכבים והמסקרנים בעולם הטכנולוגיה והסייבר. אנשים וקבוצות האקרים משקיעים זמן רב ומאמצים נרחבים כדי לפצח את מערכות ההגנה המתוחכמות של סוני שהיא החברה שמאחורי PS4. התהליך של גילוי פריצה אינו פשוט ודורש ידע מעמיק במבנה המערכת, בפרוטוקולים של אבטחה ובשכבות הקושחה (Firmware). במאמר זה נתמקד במי שגילה את הפריצה ל-PS4, כיצד הוא עשה זאת ומה היו ההשלכות.
הגילוי של הפריצה לפלייסטיישן 4
אחת הדמויות המרכזיות מאחורי הפריצה הראשונה לפלייסטיישן 4 הוא האקר המכונה "SpecterDev". SpecterDev היה חלק מקבוצה רחבה יותר של חוקרי אבטחה ואנשי קהילת הגיימרים שהקדישו את זמנם למציאת פרצות במערכות סוני. התגלית של SpecterDev נחשבת לאבן דרך חשובה בעולם הפריצות של הקונסולה.
הפריצה ש-SpecterDev גילה התבססה על ניצול פרצה במערכת הקושחה של הקונסולה, שאיפשרה גישה למערכת ההפעלה שלה, דבר שפתח את הדלת להתקנת תוכנות לא רשמיות ולשימוש בקבצים מותאמים אישית (homebrew).
כיצד הוא גילה את הפרצה?
גילוי הפריצה היה תהליך ממושך של מחקר טכנולוגי. הקבוצה ש-SpecterDev היה חלק ממנה התמקדה בחיפוש אחר נקודות חולשה בשכבות ההגנה של מערכת הקושחה של PS4. הפרצה המרכזית התגלתה בגרסאות הקושחה המוקדמות (גרסה 1.76 ו-4.55), שם הקבוצה הצליחה לנצל שגיאה בקוד, שנקראת "WebKit Exploit".
WebKit Exploit הוא סוג של פרצה שנמצאת במנוע העיבוד של דפדפן האינטרנט המובנה בקונסולה. הפרצה איפשרה להזריק קוד זדוני (exploit) דרך הגישה לדפדפן, וכך להשיג שליטה במערכת ההפעלה של ה-PS4. זהו סוג מתקדם של פריצה, שכן הוא מנצל חולשות בפרוטוקולי התקשורת של מערכת ההפעלה.
לאחר ניצול הפרצה הראשונית, SpecterDev וקבוצתו הצליחו לקבל גישה ל- kernel של המערכת, שהוא חלק מרכזי במערכת ההפעלה של הקונסולה. גישה זו אפשרה לקבוצה לשלוט באופן נרחב יותר על המערכת ולהתקין קבצי קושחה פרוצים (custom firmware) שמסירים את ההגבלות המקוריות של סוני.
ההשלכות של הפריצה
הפריצה של SpecterDev הובילה לגל גדול של פריצות נוספות. היא אפשרה לקבוצות נוספות להשתמש באותו ניצול ולפתח פריצות מתקדמות יותר לגרסאות קושחה חדשות. בתוך זמן קצר, קהילות גיימרים והאקרים החלו לשתף תכנים פרוצים, להתקין תוכנות צד שלישי ולהוריד משחקים פרוצים.
סוני, מצידה, לא נשארה אדישה. החברה החלה לנקוט בצעדים כדי לסגור את הפרצות שגילו החוקרים. היא שחררה עדכוני קושחה שתיקנו את הפרצות במערכות המותקנות, וחסמה קונסולות שזוהו כפרוצות מגישה לשירותי PlayStation Network (PSN).
המורשת של SpecterDev
פריצת פלייסטיישן 4 היא הישג משמעותי לא רק מבחינת הקהילה הטכנולוגית, אלא גם עבור קהילות הגיימרים שמחפשות לפרוץ גבולות ולהתאים אישית את חוויית השימוש בקונסולה. SpecterDev הפך לדמות מוכרת בקהילת ההאקרים וחוקרי האבטחה, בזכות הפריצה שהביאה לשינויים משמעותיים בעולם קונסולות המשחק.
סיפורו של SpecterDev מראה איך שילוב של ידע טכנולוגי מתקדם, מחקר והתמדה יכולים להוביל לפריצת דרך משמעותית בתחום שבו החברות הגדולות משקיעות מיליונים כדי להגן על המערכות שלהן. הפריצה של PS4, כמו רבות אחרות, מראה כמה קשה להשאיר מערכות סגורות לחלוטין בעולם טכנולוגי שבו כמעט תמיד קיימת אפשרות לגלות פרצות אבטחה.